Teknisk support
MMS i Android telefoner

MMS i Android telefoner. Lösning på MMS problem

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

MMS problem förekommer ibland i Android telefoner, oftast med de modeller som stödjer 2 st SIM-kort.

Om du upplever problem med MMS i din Android telefon kan du oftast lösa det snabbt genom att gå in i telefonen och klicka:

1. Settings

2. More

3. Mobile network

4. (Skrolla ner till SIM 1 eller SIM 2 och välj) Access Point Name

5. Meny-knappen (se bifogad bild - de tre prickarna längst upp till höger)

6. Reset to default

Starta nu om telefonen.

Om det inte fungerar, fortsätt då med att byta ut punkt 6. till att istället klicka på New APN och fyll i uppgifterna (lämna övriga fält tomma):

Namn: Telia MMS
APN: mms.telia.se
MMSC: http://mmss/
MMS-proxy: 193.209.134.132
MMS-port: 8080 (Fungerar också med Port:80)
APN-typ: mms

Klicka sedan på bocken längst upp till höger för att bekräfta.

Starta nu om telefonen.

Viktigt! Du ska endast ha ett APN för surf och ett APN för MMS. Totalt ska du alltså endast ha 2 st APN i din telefon.