Aktivering av hårdvaran sker på lite olika sätt beroende på vilken model av telefon man har. Nedan finns förslag på några modeller.

Hur aktiveras VoLTE på hårdvaran?

• Samsung Galaxy S6: Inställningar -> Mobila nätverk -> VoLTE Samtal

• Samsung Galaxy S7/S8/S20: Inställningar -> Anslutning -> Mobilnätverk -> LTE-röstsamtal

• iPhone Xr: Inställningar -> Mobilnät -> Röst och data -> Aktivera 4G och VoLTE

Hur aktiveras wifi-samtal?

• Samsung: Inställningar -> Anslutning -> Wifi-samtal->På/Av->Wi-Fi prioriterat/Mobilnät prioriterat.

• iPhone Xr: Inställningar -> Mobilnät -> WiFi-samtal -> Wi-Fi-samtal på denna iPhone På/Av