Växelanvändarlicenser

Vad är en växelanvändarlicens? Hur lägger jag till/tar bort en användarlicens i växeln? Hur byter jag licenserna mellan användarna?

Johanna Engström avatar
Skrivet av Johanna Engström
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Vad är en växelanvändarlicens?

Hur många användarlicenser du behöver för din växel beror på hur många olika användare som ska kunna svara på ert växelnummer. Dessa licenser kan du ta bort, ändra, byta eller lägga till när det passar er. Antalet aktiva licenser styr vad er totala månadskostnad landar på för växeln.

Växelanvändarlicenserna är uppdelade i två olika kategorier, BAS och PLUS.

BAS - vilka funktioner ingår?

• Kostar 49 kr/mån per licens.

• Kunna ta emot inkommande samtal via växelnumret

• Kunna ha meddelanden i växeln, tex välkomstmeddelande

• Kunna ha röstbrevlåda i växeln

• Kunna ha en vidarekoppling i växeln

PLUS - Vilka funktioner ingår?

• Kostar 149 kr/mån per licens

• Alla funktioner ovan och dessutom...

• Knappvalsfunktion

• Kunna ringa ut från sitt växelnumret

• Ändra din tillgänglighet i växeln

• Köfunktion i växeln

• Tillgång till vår Telness app där du kan administrera din växelanvändare, lyssna av röstbrevlådan etc.

Lägg till en ny växelanvändarlicens i din växel

• Gå till fliken växel och klicka på pennan vid växelnumret du ska redigera.

• För att skapa en ny användarlicens så behöver den antingen ligga i funktionen 'mobilnummer som ska svara i växeln' eller 'mobilnummer som ska svara i växeln med kö' (PLUS-funktion).

• Lägg till någon utav händelserna i dina växelinställningar och klicka på 'skapa nytt' i funktionen för att skapa en ny användarlicens som ska kunna svara i växeln.

• När du känner dig klar klickar du högst upp till höger och 'spara'. Du kommer då få information om den kostnad som kommer adderas till dina månadskostnader för växeln i och med ändringen.

Byt användarlicenserna i din växel

• Om du vill byta från en användare till en annan som ska kunna svara i växeln så klickar du på den växelgrupp/grupper som ska ändras.

• Bocka sedan ur den användare som inte ska ligga aktiv och bocka i den nya.

• OBS! Tänk på att inte spara dina inställningar mellan i- och urbockningarna. Klicka endast på spara när du är helt klar med dina ändringar.

• Tänk på att en användarlicens som inte ligger i-bockad i en växelgrupp men har en aktiv licens fortfarande debiteras. För att ta bort användaren helt och inte längre betala för den > kolla under rubriken Ta bort en användarlicens från din växel hur du går tillväga

Om en användarlicens ska ersätta en annan, gör följande:

• Gå till översikten för dina växelanvändare

• Klicka på den användare som inte längre ska ligga kvar i växeln

• Klicka på byt namn samt byt nummer och ersätt uppgifterna med den nya användarens

• Tänk på att den nya användaren ersätter den tidigares och kommer därav ligga med i exakt samma växelgrupper för alla era växelnummer.

Ta bort en användarlicens från din växel

• Scrolla ned till översikten för dina växelanvändare

• Klicka på den användare som inte längre ska ha en licens

• Klicka på knappen visa licens > ändra > ta bort tilldelning

• Användaren kommer därefter att avslutas vid kommande månadsskifte

För att ta bort en användarlicens helt och hållet

• Se till så att användarlicensen inte längre ligger med i några växelgrupper.

• Klicka sedan på användaren vid översikten för alla dina växelanvändare > Ta bort användare