Kom igång guide

Kom igång med Telness. Information för nya Telness-användare.

Oskar Arfwidsson avatar
Skrivet av Oskar Arfwidsson
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Välkommen till Telness! 👋

• När du registrerar ditt Telness-abonnemang får du ett mail som bekräftar din beställning

• Ditt nya Telness SIM-kort levereras ungefär en vecka före startdatumet

• På startdatumet byter du ut ditt gamla SIM-kort till ditt nya Telness SIM-kort. Ditt nummer kommer att fungera som vanligt

Vanligaste frågorna:

SMS-bekräftelsen sa att mitt mobilnummer inte kunde flyttas till Telness. Vad gör jag nu?
Följ anvisningarna här

Jag valde nytt mobilnummer och startdatum direkt. När levereras mitt SIM-kort?
Då får du leverans inom 5 arbetsdagar efter din beställning.

Kommer det att bli något avbrott på mitt nummer när jag byter till Telness?
Nej. När du byter till ditt nya Telness SIM-kort på startdatumet så fungerar det omedelbart. Ditt gamla abonnemang kommer att fungera som vanligt tills du byter.

Vilken storlek på SIM-kortet får jag?
Du får ett "Trippel SIM". Den passar alla telefonmodeller. Tryck bara ut den storlek du behöver för din smartphone.

Röstbrevlåda

Din nya Telness röstbrevlåda når du på nummer 144. Första gången du ringer 144 spelar du in din röstbrevlåda och väljer en PIN-kod till röstbrevlådan. Läs mer

Inställningar för data och MMS

När du byter till Telness SIM-kort ställer din telefon in alla nya inställningar automatiskt. Om du inte kommer åt internet eller har MMS problem ska du starta om telefonen och se till att du har rätt inställningar för data och MMS

Logga in

Du kan logga in på Telness från och med ditt startdatum.
Här ser du hur mycket du använt ditt mobilabonnemang och kan sköta inställningar och tjänster. Logga in med ditt mobilnummer och skriv in PIN-koden som du får på SMS. Inga fler lösenord eller användarnamn att hålla koll på

Administratör

Om du är administratör kan du logga in på er företagskonto med Mobilt BankID. Där får du full kontroll på hela företagets mobiltelefoni. Bl.a kan du hantera fakturor, lägga till nya abonnemang, göra ändringar tjänster, inställningar och mycket annat. Nu kan du enkelt sköta er företagstelefoni digitalt, direkt på Telness. Inga fler telefonköer, mail eller blanketter att fylla i.

Hjälp

💬 Chatta med oss på telness.se

🔎 Hitta frågor och svar på https://support.telness.se/

📞 Prata med oss på 010-750 05 00