Hur mycket surf dras vid...

data surf förbrukning drar

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Nedan kan du se en sammanställning på hur mycket surf som går åt när du använder din telefon utanför Wi-fi och via mobilnätet.

Surfmängd Musiklyssnande Filmtittande Filmtittande (HD) Antal hemsidor

1 gb 14h 30 min 1h 20 min ca 80

4 gb 2,5 dygn 4h Drygt 1 h ca 350

8 gb 5 dygn 8 h ca 3h ca 700

18 gb 11 dygn 18 h 6 h ca 1500

25 gb 15 dygn 1 dygn 8 h ca 2100

100 gb 60 dygn 4 dygn 33 h ca 8300

Tips för att spara mer surf!

• Streaming av högupplösta program eller filmer drar mycket data medan lågupplösta videoklipp inte drar lika mycket. Ett tips om du har begränsad datapott är att alltid välja lägsta möjliga kvalitet när du streamar video utan Wi-fi.

• Vid samtal genom exempelvis FaceTime eller liknande appar så sparar du mycket surf genom att inte ha videosamtal. 1 GB räcker till 51 timmars röstsamtal medan videosamtal så räcker lika mycket ungefär 4 timmar.

• Kolla så att du inte appar igång i telefonen som drar mycket surf, försök att stänga ner dem när de inte används.

• Försök vara uppkopplad på Wi-fi så ofta du kan! 😀

Behöver du utöka din surf i portalen?

Klicka här så visar vi hur!